![]() |
![]() |
#1 (لينک اين پست) | ||||||||
مدیران بازنشسته ایران تراک ![]() تاريخ عضويت: Oct 2007
اسم واقعی: محمد خالدنژاد
تشكرها (از ديگران): 0
تشكر شده 33 بار در 28 پست
چوق:
11,000
تشکر شده با چوق 1 مرتبه
|
![]()
![]() در معنای " سحر " آورده اند که وقت آخر شب و زمان پیش از صبح و برخی شراح نوشته اند که سحر سپیدی است که بالای سیاهی باشد و یا سپیدی است که بر سیاهی برآید . سحرگاهان ماه مبارک رمضان از آنجا که نقطه آغازی است برای شروع روزی همراه با ستیز با هواهای نفسانی و خودسازی ، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . نشستن بر سر سفره سحری که همراه با آداب و تشریفات خاصی است بسیار دل انگیز و روح نواز است .خصوصا این لحظات برای کودکان و نوجوانان بسیار زیبا و خاطره انگیز است و رایحه دلپذیر رحمت بی انتها ایزدمنان در چنین فضایی ملکوتی غیر قابل انکار است . اذان صبح هنگامه امساک است و سپس نماز و نیایش به درگاه معبود .و در روایات آمده است که این لحظات بهترین اوقات برای مستجاب شدن دعاهای خیر است و درهای آسمان در این اوقات بر روی بندگان صالح و مومن باز می شود و باران رحمت الهی بر زمین نازل می گردد . در شعر سخنوران ادبیات فارسی همواره هنگامه پر رمز و راز سحرگاهان از جلوه جذاب و دلنشینی بهره گرفته است .فرصتی که فاصله زمین از آسمان به حداقل ممکن می رسد و ملائک برای دیدار صالحان به زمین می شتابند : خواجه حافظ شیرازی : من آن مرغم که هر شام و سحرگاه زبام عرش می آید صفیرم خاقانی شیروانی : هر سحرگاهش دعای صدق ران پس به سویش عرش فرسایی فرست خسروانی : دلخسته و مجروحم و پی خسته و گمراه گریان به سپیده دم ونالان به سحرگاه آغاجی : عهده و میثاق باز تازه کنیم از سحرگاه تا به وقت نماز سنایی غزنوی : آنچه یک پیرزن کند به سحر نکند صد هزار تیر و تبر سوزنی سمرقندی : به دعای سحر گهانه تو را برساند به من خداوندم شیخ اجل سعدی شیرازی : به فلک می رود آه سحر از سینه من تو همی برنکنی دیده زخواب سحری منبع: مهر |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
به اشتراک بگذارید |
برچسب ها |
دعای, ران, سحرگاهش, صدق |
كاربران در حال ديدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان) | |
ابزارهای موضوع | جستجو این تاپیک |
حالت نمایش | |
|
|
![]() |
||||
تاپیک | نویسنده موضوع | انجمن | پاسخ ها | آخرین ارسال |
ظريف، ارزان و مدرن | Ramana | اخبار و مقالات سخت افزاری | 0 | 02-08-2014 06:48 PM |