صفحه اصلی - فروم پرشین سون

بازگشت   PersianSeven Forums > تالار های گفتگوی آزاد | Free Discussion > آرشیو كلی مناسبتها > ویژه محرم ١٣٩٨
پورتال پرشين راهنمایی جــوایز IShop وبلاگ پرشین تماس با ما


ارسال مبحث جدید  پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک حالت نمایش
قدیمی 11-15-2013   #1 (لينک اين پست)
سوپر مدير سايت
سرپرست انجمن صندلی داغ
 
آواتار Niloofar
 
تاريخ عضويت: Oct 2013
محل سكونت: تهران
سن: 29
اسم واقعی: نیلوفر
پست ها: 51,199
تشكرها (از ديگران): 17,982
تشكر شده 16,723 بار در 8,897 پست
چوق (ثروتمند شماره 6): 16,286,129
پاداش داده شده 1,946 مرتبه
تاکنون 74 مرتبه با چوق تشکر کرده
تشکر شده با چوق 514 مرتبه
فعاليت Longevity
0/20 10/20
Today پست ها
ssss51199

ويترين جوايز


عکسهای خریداری شده
استقلال تهران خرس کوچولو گیلاس
گوجه سبز انار ساوه پرشین سون گوجه سبز
پيش فرض تاسوعا و عاشورا در کنار گیلانی‌ها







تعطیلات آخر هفته، بهانه خوبی فراهم کرده تا با سفر به گوشه و کنار کشور عزاداری تان را به سبک دیگر شهرها تجربه کنید. اگر گذارتان به استان های شمالی می افتد، پیشنهاد می کنیم همنشین گیلانی ها شوید و از چهل منبر تا علم بندی را از نزدیک ببینید.
«چهل منبر» آیین سنتی گیلان است که در شب عاشورای حسینی در اغلب مناطق این استان اجرا می‌شود و در آن خانم ها نقش پررنگ‌تری دارند. در غروب تاسوعا برخی افراد که نذر و حاجتی دارند با قرار دادن یک میز چهار پایه و ظرفی پر از برنج و مقداری خرما در کنار ظرفی خالی به همراه تعدادی شمع به اجرای این آیین می‌پردازند. در این بین زنان عزادار باید برای براورده شدن حاجتشان40 شمع و خرما تهیه کرده و با پای پیاده 40 بار مسافتی را طی کنند و هر بار که به مقصد رسیدند یک شمع و یک خرما در آنجا قرار دهند.

علم‌بندی در ماسوله

اهالی ماسوله اما مهم ترین ویژگی عزاداری شان را علم بندی می دانند. مراسمی که از یک روز مانده‌ به‌ محرم تا روز هفتم این ماه در مناطق شهری و روستایی گیلان با آیین‌های خاصی برگزار می‌شود. در این مراسم خانه ها، حسینیه ها و مساجد کاملا سیاه پوش می شوند و علامت های مخصوصی که از قبل برای محرم درست شده در طول شهر گردانده می شود و دسته عزاداری در همه خیابان ها و مسیرها راه می افتد.

علم واچینی

علم واچینی که به نوعی، اشاره به آیین های سوگ سیاوش دارد، از مراسم قدیمی گیلانی ها است که حتی قبل از اسلام هم در این مناطق اجرا می شد. این مراسم بعد از علم بندی انجام می گیرد که در بیشتر مناطق، روز عاشورا یا سوم امام حسین(ع) است. در این روز کسانی که در فاصله علم بستن و علم واچیدن نذر و نیازشان برآورده شده گوسفند قربانی می کنند و نذری می دهند. علم واچینی همان طور که از اسم آن پیداست، مراسم باز کردن پارچه ها از دور علم ها است. بعد از باز کردن این پارچه ها، چوب علم در مسجد گذاشته می شود و پارچه های علم در بقچه ای پیچیده شده و داخل خمره ای قرار داده و در مسجد نگهداری می شود تا ماه محرم سال آینده، دوباره آن را دور علم ببندند.

دوضرب و پنج ضرب

دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی در روزهای محرم گیلان، شیوه‌های مختلفی برای سینه زنی دارند که اگر همراهشان شوید، باید آنها را از سردسته یاد بگیرید. دو ضرب، پنج ضرب و سه ضرب زدن بر سینه و پشت شیوه های رایج سینه زنی در این مناطق است. راه افتادن کاروان های شتر در روز تاسوعا و عاشورا هم از دیگر دیدنی های مراسم عزاداری در گیلان به حساب می آید.

تشت‌گذاری

در تالش، به سبک مناطق غربی ایران، آیین تشت گذاری انجام می شود. آیینی که گفته می شود سابقه آن در برخی استان های شمال غربی ایران به دوره صفویه می رسد. تشت در واقع نماد مشک سقای کربلا و نماد آب است که به روی حسین (ع) و یارانش بسته شد و این رسم از روز 27 ماه ذیحجه آغاز می‌شود و در ماه محرم می توان تشت های چیده شده بر سکوهای حسینه و مسجد را دید که به اعتقاد مردم محلی، آب آن شفابخش و حاجت دهنده است.
عزاداران دو قطعه چوب (کرپ) را به دست می گیرند و با ریتم خاصی که مرثیه است، آنها را به هم می کوبند و قسمتی از مرثیه را به عنوان جواب خواننده مرثیه، تکرار می کنند

کرپ زنی در لاهیجان

در این مراسم، عزاداران دو قطعه چوب (کرپ) را به دست می گیرند و با ریتم خاصی که مرثیه است، آنها را به هم می کوبند و قسمتی از مرثیه را به عنوان جواب خواننده مرثیه، تکرار می کنند. کرپ، تکه چوبی استوانه ای است به سنگینی 400 تا 600 گرم که از میان به دو برابر تقسیم شده و هر پاره تسمه ای چرمی پیکر خود دارد و دست کرپ زن در میان آن قرار می گیرد و کرپ زن می تواند به آسانی آن را بر هم بکوبد.

نذری های گیلانی

گیلانی ها اگرچه قیمه و قرمه سبزی و هلیم را به عنوان نذری رایج ماه محرم می شناسند اما به جز این غذاها، پخت و توزیع نوعی شیرینی به نام "ککه" یا "کشته" هم در این منطقه مرسوم است. این شیرینی با آرد، شکر، آب و روغن تهیه و در تنورهای خانگی پخته می شود. آنها همچنین با شربت های سنتی و عرقیات محلی شان از عزاداران پذیرایی می کنند.


این مطلب توسط Hamed.Hamishe Abi لایک شده است
ثبت نام و کسب امتیاز
__________________
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
دعا میڪنم زیر این سقف بلند
روے دامان زمیــن
هر ڪجا خستہ و پرغصه شدے
دستــے از غیب به دادت برسد
و چــہ زیباست
ڪه آن دست ، “خدا” باشد و بس…
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
Niloofar آفلاین است   پاسخ به نقل قول چوق/پاداش
کاربر زير از Niloofar بخاطر پست مفیدش تشکر کرده است
Hamed.Hamishe Abi (11-16-2013)
پاسخ

به اشتراک بگذارید

برچسب ها
کنار, گیلانی‌ها, تاسوعا, عاشورا


كاربران در حال ديدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک
جستجو این تاپیک:

جستجوی پیشرفته
حالت نمایش

مجوزهای ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدید ارسال کنید
شما نمیتوانید به پست ها پاسخ دهید
شما نمیتوانید فایل پیوست ضمیمه کنید
شما نمیتوانید ارسال های خود را ویرایش کنید

BB code : فعال
شکلکها : فعال
[IMG] : فعال
HTML : غیر فعال
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال

خط مشی بانک مرکزی
جهت ارسال تاپیک جدید: 100 چوق
جهت ارسال پست: 50 چوق
به ازای هر کارکتر در پست : 1 چوق


زمان محلی شما با تنظیم GMT +3 هم اکنون 03:15 PM میباشد.

Powered by vBulletin .
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.