صفحه اصلی - فروم پرشین سون

بازگشت   PersianSeven Forums > تالار های گفتگوی آزاد | Free Discussion > آرشیو كلی مناسبتها > ویژه نوروز باستانی ١٣٩٨ > آموزش و تزئین سفره هفت سین
پورتال پرشين راهنمایی جــوایز IShop وبلاگ پرشین تماس با ما


ارسال مبحث جدید  پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک حالت نمایش
قدیمی 03-11-2014   #1 (لينک اين پست)
سوپر مدير سايت
سرپرست انجمن صندلی داغ
 
آواتار Niloofar
 
تاريخ عضويت: Oct 2013
محل سكونت: تهران
سن: 29
اسم واقعی: نیلوفر
پست ها: 51,199
تشكرها (از ديگران): 17,982
تشكر شده 16,723 بار در 8,897 پست
چوق (ثروتمند شماره 6): 16,286,129
پاداش داده شده 1,946 مرتبه
تاکنون 74 مرتبه با چوق تشکر کرده
تشکر شده با چوق 514 مرتبه
فعاليت Longevity
0/20 10/20
Today پست ها
ssss51199

ويترين جوايز


عکسهای خریداری شده
استقلال تهران خرس کوچولو گیلاس
گوجه سبز انار ساوه پرشین سون گوجه سبز
پيش فرض آموزش کاشت سبزه عید نوروز ۹۳


شاید خرید یک سبزه، بسیار راحت تر از سبز کردن آن باشد، اما لذت سبز کردن سبزه نوروز به کمی زحمت می ارزد.
برای کاشت سبزه از انواع مختلف بذر مانند گندم، عدس، قره ماش، شاهی و تره تیزک می توان استفاده کرد.

روش کاشت سبزه:
برای سبز کردن گندم:
  1. ۱۲ روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسه ای ریخته و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب می ریزیم و تا ۲ روز صبر می کنیم و طی این مدت ۲ بار آب آن را عوض می کنیم.
  2. وقتی گندم ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندم ها را درون یک دستمال نخی می ریزیم.
  3. سعی کنید دستمال همیشه مرطوب بماند.
  4. وقتی گندم ها شروع به ریشه زدن کردند، آن ها را به آرامی از درون دستمال خارج می کنیم.
  5. در ته ظرف مورد نظر، لایه ای از پنبه را پخش کرده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش می کنیم.
  6. روی گندم ها را پارچه ای نخی انداخته و هر روز روی آن ها کمی آب اسپری می کنیم تا ساقه پیدا کند.
  7. وقتی ساقه نقره ای رنگ شد، پارچه را از روی آن برداشته و ظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آن ها اسپری می کنیم.
برای سبز کردن کوزه:
  1. روی یک کوزه یا سفال یک عدد جوراب زنانه می کشیم.
  2. برای اینکه تخم شاهی لعاب بیاندازد دو دقیقه آن را درون آب می ریزیم، سپس با انگشت یا دم قاشق تخم شاهی را از سمت پایین به بالا روی جوراب بکشید و آن را درون یک سینی قرار داده و داخل آن آب می ریزیم و روزی سه بار این کار را انجام داده تا جوراب همیشه مرطوب بماند.
  3. پس از سه روز تخم شاهی ها جوانه می زنند و ریشه می بندند و طی یک هفته سبز می شوند.
  4. مراقب باشید درون کوزه همیشه پر آب باشد و ظرف زیر آن هم هر روز خالی شود.
برای سبز کردن قره ماش:
  1. دو لیوان قره ماش را درون کاسه ای ریخته و تا ۲ بند انگشت آب روی آن، آب می ریزیم.
  2. پس از ۴ روز ماش ها سفید می شوند، سپس آن ها را درون دستمالی نخی می ریزیم .
  3. پس از سه روز که ماش ها جوانه زدند، آن ها را درون ظرف مورد نظری که از قبل ته آن لایه ای از پنبه گذاشته ایم، می ریزیم و روی آن ها را با دستمال خیس می پوشانیم.
  4. پس از سه روز دستمال را از روی قره ماش ها برمی داریم و در حدی که فقط مرطوب بمانند روی آن ها، آب اسپری می کنیم و آن ها را در آفتاب قرار می دهیم.
  5. طی ۲ هفته به شکل زیبایی رشد خواهند کرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت سین قرار گیرند.
توجه:
  1. استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.
  2. هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر میشود.
  3. آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
  4. اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.

از چند روز قبل از نوروز به هر گل فروشی که سری بزنید، حتماً گلدان هایی حاوی گل های خوشه ای با ساقه گوشتی ضخیم می بینید. این گل، همان سنبل سفره هفت سین است. سنبل در رنگ های متنوع کاشت می شود. نام علمی آن Hyacinthus Orientalis است.
سنبل مانند نرگس، لاله و زنبق گلی پیازی است که فصل گل دادن آن از فروردین شروع شده و تا خرداد ادامه می یابد. در بقیه ایام سال نیز در حال استراحت است. اگر می خواهید یکی از سین های سفره هفت سین امسال تان را یک گلدان گل سنبل دست پرورده خودتان تشکیل دهد، تا دیر نشده، همین امروز یا فردا یک پیاز سنبل خریداری کنید.
نکات مهم هنگام خرید پیاز:
  1. پیاز باید رسیده، سفت و سنگین باشد.
  2. مراقب باشید پیازی معیوب و مریض خریداری نکنید.
  3. به فروشنده بگویید که پیاز گل را برای کاشت در گلدان یا باغچه می خواهید، زیرا پیاز مخصوص باغچه با پیازی که در گلدان می کارند، فرق می کند.
  4. هنگام خرید پیاز، رنگ گل را از فروشنده بپرسید و پیازی با رنگ گل دلخواه بخرید.
کجا و چگونه سنبل بکاریم؟
سنبل در بسترهای مختلف شامل آب، خاک گلدان و خاک باغچه، قابل کشت و پرورش است که در زیر به هر کدام به صورت مجزا خواهیم پرداخت:
کاشت در آب:
پیاز سنبل در آب نیز قابل کشت است. فقط توجه داشته باشید گلدانی انتخاب کنید که دارای دهانه گشاد و گلوگاهی باریک باشد.
در ضمن با توجه به اینکه پیاز گل پیش از ریشه دادن نباید در معرض نور قرار گیرد یا گلدان شیشه ای رنگی انتخاب کنید یا دور گلدان را با پارچه یا کاغذی به رنگ تیره بپوشانید.
حالا کافی است پیاز گل را در آب داخل گلدان قرار دهید به صورتی که آب، تمام سطح پیاز را در بر گیرد.
نکته ۱: در طول مدت پیش از بیرون آمدن برگ های گیاه از پیاز، مدام آب گلدان را بازرسی کنید تا پیاز کاملاً ریشه های خود را در آب منتشر کرده و آب از پیاز پایین تر نرود.
نکته ۲: برای جلوگیری از فساد سریع آب، از زغال استفاده کنید. برای اینکه زغال در آب شناور نباشد، قبل از استفاده، چند روز زغال را در آب خیس کنید. با این کار علاوه بر سنگینی آن، زغال تمیز شده و دیگر آب را نیز کثیف نمی کند. کاشت در خاک گلدان:
قبل از آنکه در گلدان خاک بریزید، ابتدا سوراخ ته گلدان را با چند تکه تیله شکسته بپوشانید تا آب زاید به راحتی از ته گلدان خارج شود. سپس مخلوطی از خاک برگ پوسیده، کود دامی پوسیده و شن آماده کرده و در گلدان تا نیمه خاک بریزید. سپس با دست سطح آن را فشار دهید.
حالا پیاز را در خاک قرار داده و دور آن را خاک بریزید، به صورتی که ۴ سانتی متر از سر پیاز خارج از خاک قرار گیرد.
نکته: با توجه به اینکه سنبل در تاریکی مطلق ریشه می دهد، پیاز را در قفسه آشپزخانه گذاشته و حرارتی معادل ۹ تا ۱۱ درجه سانتی گراد برای آن فراهم کنید.
زمانی سنبل را به روشنایی آورید که جوانه ها آن قدر برجسته شده باشند که با دست قابل لمس باشند. کاشت در خاک باغچه:
برای کاشتن سنبل در هوای آزاد در خاک باغچه، نکته قابل توجه سالم و سبک بودن خاک است. اگر خاک زمین مساعد نباشد باید قبلاً آن را اصلاح کرده و در ماه های دی و بهمن پیازها را در عمق ۱۵ سانتی متری خاک بکارید. اگر سرمای زمستان شدید باشد، باید این عمق را افزایش دهید. تکثیر سنبل:
تکثیر این گل توسط پیازچه های آن صورت می گیرد. برای افزایش تعداد پیازچه ها، در سطح قاعده پیاز، خراش های مثلثی شکل یا خراش هایی به صورت صلیب ایجاد کنید. بدین ترتیب محل های خراش داده شده باعث تحریک به پیاز شدگی پیاز می شوند. اما به طور معمول تعداد پیازچه های به دست آمده از پیازهای متوسط معمولی سنبل فقط بین ۳ تا ۵ پیازچه است. به همین دلیل تکثیر سنبل با محدودیت همراه است.


ثبت نام و کسب امتیاز
__________________
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
دعا میڪنم زیر این سقف بلند
روے دامان زمیــن
هر ڪجا خستہ و پرغصه شدے
دستــے از غیب به دادت برسد
و چــہ زیباست
ڪه آن دست ، “خدا” باشد و بس…
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
Niloofar آفلاین است   پاسخ به نقل قول چوق/پاداش
پاسخ

به اشتراک بگذارید

برچسب ها
نوروز, کاشت, ۹۳, آموزش, سبزه, عید


كاربران در حال ديدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک
جستجو این تاپیک:

جستجوی پیشرفته
حالت نمایش

مجوزهای ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدید ارسال کنید
شما نمیتوانید به پست ها پاسخ دهید
شما نمیتوانید فایل پیوست ضمیمه کنید
شما نمیتوانید ارسال های خود را ویرایش کنید

BB code : فعال
شکلکها : فعال
[IMG] : فعال
HTML : غیر فعال
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال

خط مشی بانک مرکزی
جهت ارسال تاپیک جدید: 100 چوق
جهت ارسال پست: 50 چوق
به ازای هر کارکتر در پست : 1 چوق


زمان محلی شما با تنظیم GMT +3 هم اکنون 01:49 PM میباشد.

Powered by vBulletin .
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.