صفحه اصلی - فروم پرشین سون

بازگشت   PersianSeven Forums > موضوعات عمومی | PersianSeven General > آشپزخونه پرشين
پورتال پرشين راهنمایی جــوایز IShop وبلاگ پرشین تماس با ما


ارسال مبحث جدید  پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک حالت نمایش
قدیمی 06-29-2018   #1 (لينک اين پست)
معاونت سایت
 
آواتار فرنوش
 
تاريخ عضويت: Oct 2013
محل سكونت: اصفهان
سن: 22
اسم واقعی: یلدا
پست ها: 48,261
تشكرها (از ديگران): 24,778
تشكر شده 18,960 بار در 11,253 پست
چوق (ثروتمند شماره 3): 32,242,825
پاداش داده شده 1,530 مرتبه
تاکنون 1,172 مرتبه با چوق تشکر کرده
تشکر شده با چوق 593 مرتبه
فعاليت Longevity
0/20 9/20
Today پست ها
ssss48261

ويترين جوايز


عکسهای خریداری شده
پرسپولیس تهران چلسی پرسپولیس تهران
New.s برنج با کیفیت را چگونه تشخیص دهیم؟


برنج کهنه بهتر از برنج نو است

یکی از مهمترین مواد در سبد غذایی ما ایرانی‌ها، برنج است. تقریبا بسیاری از خانواده های ایرانی در وعده‌های غذایی خود حداقل یکبار از برنج استفاده می کنند. این روز‌ها پیدا کردن برنج اصیل ایرانی که یاد و طعم برنج های زمان قدیمی تر را برای ما زنده کند، کار سختی شده است. متاسفانه واردات برنج های خارجی نیز این کار را دشوارتر کرده است. اکثر این برنج ها خوب قد کشیده و عطر و بوی خوبی نیز دارند؛ اما پس از پخت طعم خوبی نداشته و مثل دانه‌های پلاستیکی سفت می شوند؛ در مطلبی درباره انواع برنج صحبت کرده بودیم اما در این مقاله قصد داریم تا نکات مهم برای خرید برنج مرغوب را در اختیار شما قرار دهیم.

نکات مهم برای خرید برنج مرغوب
برنج کهنه بهتر از برنج نو است. این به خاطر این است که برنج هم مانند دانه‌های دیگر مقداری آب دارد که پس از برداشت، آب آن شروع به تبخیر شدن می‌کند. بنابراین هر چقدر دانه برنج خشک تر، سفت و فشرده تر باشد، حین پخت آب بیشتری جذب کرده و به اصطلاح بیشتر ری می کند.

برنجی مرغوب است که یکدست باشد؛ به این معنی که مخلوطی از دانه‌های چاق و لاغر، کوتاه و بلند، ریز و درشت و زرد و سفید نباشد.

اگر چه برنج کهنه بهتر از نو است؛ اما باید در مراحل نگهداری آن دقت شود تا برنج کپک نزده و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی را ندهد.

هر چه دانه های شکسته با به اصطلاح نیم‌دانه‌تر بیشتر باشد، برنج کیفیت کمتری دارد. برنج های نیم دانه برای پخت آش، شله زرد، سوپ و ... مناسب اند.

برنج مرغوب رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و نه خیلی زرد، سفید و شفاف است. ظاهر آن باریک و قلمی است و بعد از پخت عطر و طعم بی نظیری دارد.

برای این که برنج مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید؛ یکی از راه ها این است که تعدادی از دانه های آن را زیر دندان خرد کنید. اگر دانه ها به سختی خرد شد، نشانه این است که برنج خشکتر بوده و کیفیت بالاتری دارد. همچنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید کرد.

برای این که عطر برنج را تشخیص دهید؛ یک راه جالب، دمیدن هوای گرم از دهان به مقداری از دانه‌ها است. راه بهتر چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن است.

این که برنج در چه موقعیت جغرافیایی و بسته به نوع این که از کوه آبیاری شده یا از آب های زیرزمینی یا سد‌ها، دارای کیفیت متفاوتی بوده و در مرغوب بودن آن موثر است.

بهترین و رایج ترین روش شناخت برنج مرغوب، نمونه گرفتن از مغازه دار و پخت نمونه برنج است.

انواع برنج ایرانی
برنج های هاشمی، طارم، دودی، صدری، دم سیاه و ... در اقصی نقاط کشور تولید می‌شوند؛ اما با توجه به رضایت مشتری و فروش بازار می توان تشخیص داد که برنج شمال به خصوص استان گیلان، مازندران و گلستان بهترین نوع برنج هستند.

برنج منطقه گیلان به دو دسته برنج گرم و سرد تقسیم می‌شود. برنج نوع گرم دارای کیفیت بالاتری بوده و با اسامی صدری، هاشمی، دم سیاه و ... به فروش می رسد. برنج های نوع سرد نیز با نام های فشتال، طارم و ... در بازار عرضه و معرفی می شوند.

برنج طارم مازندران نیز بیشترین گونه کشت شده در این منطقه است که شامل محلی، هاشمی، عطری، سنگسری، چینی و صدری است. علاوه بر نکات مهم برای خرید برنج مرغوب، نگهداری و انبار کردن برنج نیز بسیار مهم است که در ادامه به آن می پردازیم.

طریقه نگهداری و انبار کردن برنج
سطل های نگهداری برنج را دور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا رطوبت داخل برنج تبخیر شود.
اگر کیسه ها را کنار هم قرار می دهید، بین کیسه ها فاصله ای برای عبور هوا بگذارید تا برنج نم نگیرد.
از قرص های شیمیایی استفاده نکنید.
هر چند ماه یکبار برنج را زیرو رو کرده و مراقب حمله حشرات باشید.
برای جلوگیری از آفت زدگی، رخنه و حمله حشرات از مقداری نمک و چند دانه سیر استفاده کنید.

در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر حشرات، برنج را در هوای آزاد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید پهن کرده و با الک کردن برنج از آسیب بیش از حد جلوگیری کنید.


ثبت نام و کسب امتیاز
__________________
صبح زود جارچی راه می افتاد و بیخود فریاد می کشید مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد!
اما کسی که مزد نمی گرفت کسی بود که کار کرده بود.

صادق هدایت
فرنوش آفلاین است   پاسخ به نقل قول چوق/پاداش
پاسخ

به اشتراک بگذارید

برچسب ها
کیفیت, برنج, تشخیص, دهیم؟


كاربران در حال ديدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک
جستجو این تاپیک:

جستجوی پیشرفته
حالت نمایش

مجوزهای ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدید ارسال کنید
شما نمیتوانید به پست ها پاسخ دهید
شما نمیتوانید فایل پیوست ضمیمه کنید
شما نمیتوانید ارسال های خود را ویرایش کنید

BB code : فعال
شکلکها : فعال
[IMG] : فعال
HTML : غیر فعال
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال

خط مشی بانک مرکزی
جهت ارسال تاپیک جدید: 100 چوق
جهت ارسال پست: 50 چوق
به ازای هر کارکتر در پست : 1 چوق


زمان محلی شما با تنظیم GMT +3.5 هم اکنون 05:39 PM میباشد.

Powered by vBulletin .
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.