صفحه اصلی - فروم پرشین سون

بازگشت   PersianSeven Forums > موضوعات عمومی | PersianSeven General > آشپزخونه پرشين > آموزش انواع غذاها > انواع آش و حلیم و سوپ
پورتال پرشين راهنمایی جــوایز IShop وبلاگ پرشین تماس با ما


ارسال مبحث جدید  پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک حالت نمایش
قدیمی 01-04-2015   #1 (لينک اين پست)
سوپر مدير سايت
سرپرست انجمن صندلی داغ
 
آواتار Niloofar
 
تاريخ عضويت: Oct 2013
محل سكونت: تهران
سن: 29
اسم واقعی: نیلوفر
پست ها: 51,199
تشكرها (از ديگران): 17,982
تشكر شده 16,722 بار در 8,896 پست
چوق (ثروتمند شماره 6): 16,286,129
پاداش داده شده 1,946 مرتبه
تاکنون 74 مرتبه با چوق تشکر کرده
تشکر شده با چوق 514 مرتبه
فعاليت Longevity
0/20 10/20
Today پست ها
ssss51199

ويترين جوايز


عکسهای خریداری شده
استقلال تهران خرس کوچولو گیلاس
گوجه سبز انار ساوه پرشین سون گوجه سبز
پيش فرض آشِ شله قلمکار

بين آش‌هاي ايراني، شله‌ قلمكار يك سر و گردن از همه بالاتر است. كيفيت، طعم و مواد مصرفي در اين ‌آش باعث شده تا شله‌ قلمكار يكي از پرطرفدارترين آش‌ها باشد.

براي تهيه شله‌ قلمكار روش‌هاي متفاوتي وجود دارد اما دستور تهیه زير بدون شك يكي از بهترين و خوش‌طعم‌ترين آش‌ها را بر سر سفره شما مي‌آورد.



مواد لازم براي شش تا هشت نفر

  • گردن گوسفند: يك عدد، تكه شده
  • پياز متوسط: يك عدد، چهار قاچ
  • لوبيا سفيد: يك پيمانه، خيس شده
  • عدس: يك پيمانه
  • لوبيا چيتي: نصف پيمانه، خيس شده
  • نخود: نصف پيمانه، خيس شده
  • برنج نيم‌دانه: نصف پيمانه، خيس شده
  • سبزي‌ آش: 750 گرم، ساطوری شده
  • روغن مايع: 4 قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل قرمز و زردچوبه: به ميزان لازم

روش تهيه:

1. حبوبات را در سه ليتر آب و نصف قاشق چاي‌خوري نمك دو ساعت بپزيد تا نرم و مغزپخت شود. اگر بنشن را به اندازه كافي خيس كرده باشيد، اين زمان براي پخت كاملا مناسب است در غير اين صورت بايد مدت پخت طولاني‌تر شود.

2. روغن را در يك قابلمه روي شعله متوسط داغ كنيد. پياز و گردن را در روغن چهار تا پنج دقيقه تفت دهيد، سپس يك قاشق چاي‌خوري زردچوبه و كمي فلفل اضافه كرده و با چهار پيمانه آب روي شعله ملايم آن را سه ساعت يا تا زماني كه گوشت كاملا نرم شود، بپزيد. در ساعت دوم برنج را همراه يك پيمانه آب ديگر به گوشت اضافه كنيد.

3. پس از پخته شدن حبوبات، آن را آبكش كنيد اما آب آن را نگه داريد. دوسوم حبوبات را با گوشتكوب بكوبيد تا له شود. مابقي حبوبات را نيمكوب كرده و همراه آب بنشن و سبزيجات به قابلمه بازگردانده و نيم‌ساعت روي شعله ملايم بپزيد.

4. گردن پخته شده و پياز را از آبگوشت خارج كنيد. گوشت را از استخوان جدا كرده و با پياز بكوبيد تا له شود.

5. آب گوشت، بنشن كوبيده و گوشت را به سبزي اضافه كرده و روي شعله ملايم براي 30 دقيقه بپزيد. نمك‌ آش را اندازه كرده و يك قاشق غذاخوري فلفل قرمز به آن بزنيد. در طول زمان پخت آش را دائم هم بزنيد و اگر خيلي سفت بود، كمي آب جوش به آن اضافه كنيد. ‌آش را با پياز و نعناع داغ تزيين كرده و سرو كنيد.

نكات:

- در بعضي دستور‌هاي پخت، حبوبات و غلات ديگري مانند بلغور گندم، لوبيا قرمز و حتي ماش هم استفاده مي‌شود.

- به جاي گردن گوسفند از گوشت سردست و قلوه‌گاه هم مي‌شود استفاده كرد اما بافت گوشت گردن لطيف‌تر است.

- سبزي شله‌قلمكار همان سبزي‌ آش همراه سبزي‌هاي معطر مانند ترخون و مرزه است. بهتر است نسبت اين دو در ‌آش برابر باشد.

- در بعضي روش‌هاي پخت، حبوبات را كمي در روغن تفت داده و با پياز مي‌پزند تا بوي خامي آن گرفته شود.


ثبت نام و کسب امتیاز
__________________
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
دعا میڪنم زیر این سقف بلند
روے دامان زمیــن
هر ڪجا خستہ و پرغصه شدے
دستــے از غیب به دادت برسد
و چــہ زیباست
ڪه آن دست ، “خدا” باشد و بس…
╚════ ೋღ❤ღೋ ════╝
Niloofar آفلاین است   پاسخ به نقل قول چوق/پاداش
پاسخ

به اشتراک بگذارید

برچسب ها
قلمکار, آشِ, اشرافي, شله


كاربران در حال ديدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع جستجو این تاپیک
جستجو این تاپیک:

جستجوی پیشرفته
حالت نمایش

مجوزهای ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدید ارسال کنید
شما نمیتوانید به پست ها پاسخ دهید
شما نمیتوانید فایل پیوست ضمیمه کنید
شما نمیتوانید ارسال های خود را ویرایش کنید

BB code : فعال
شکلکها : فعال
[IMG] : فعال
HTML : غیر فعال
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال

خط مشی بانک مرکزی
جهت ارسال تاپیک جدید: 100 چوق
جهت ارسال پست: 50 چوق
به ازای هر کارکتر در پست : 1 چوق


زمان محلی شما با تنظیم GMT +3 هم اکنون 11:04 AM میباشد.

Powered by vBulletin .
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.